Torstaina 5.9. yrittäjien aamukahvitilaisuus järjestettiin SPR:n Mäntän osastolla. Projektipäällikkö Elisa Lehtonen Mahdollisuuksien työpaikka -hankkeesta esitteli Mäntän osaston toimintaa ja siirtämistä.

Työllistäminen on osa Punaisen Ristin kotimaan avun toimintaa, jonka tavoitteena on syrjäytymisen ja huono-osaisuuden ehkäiseminen. Mäntän osasto on työllistänyt vuodesta 1990 lähtien erilaisten harjoittelujen ja palkkatukityösuhteiden kautta. Työtehtävät ovat mm. kahvio- ja keittiötöitä, ompelutöitä, kiinteistönhuoltotehtäviä, toimistotöitä, ystäväpalvelua jne.

Mahdollisuuksien työpaikka -hanke on Pirkanmaan ELY-keskuksen rahoittama ja se tarjoaa työtä ja koulutusta sekä tukea ja ohjausta työntekijöille. Hankkeen avulla työntekijöiden on mahdollista suorittaa erilaisia ammattitaitoa lisääviä koulutuksia; kuten työturvallisuuskortti, tulityökortti, hygieniapassi jne.

Siirtäminen tarkoittaa hankkeen kautta koordinoitua työntekijän siirtämistä toiselle työnantajalle palkkatukityösuhteen aikana. Mäntän osaston  työntekijä voidaan ”lainata” yritykselle, jolla on tarvetta joko lyhytaikaiseen työsuhteeseen tai löytää sopiva työntekijä. Siirtämisen kesto on viikosta kahteen kuukauteen, jonka aikana työnantajalla on mahdollisuus katkaista sopimus välittömästi. Siirtäminen on riskitön ja joustava tapa tutustua uuteen työntekijään, joka voidaan palkata siirtämisen jälkeen käyttäjäyritykseen palkkatuella. Lue lisää siirtämisestä.

Lisätietoja: Elisa Lehtonen, projektipäällikkö, Mahdollisuuksien työpaikka -hanke, elisa.lehtonen(at)redcross.fi, 045 869 6000