MW-Kehitys järjesti Ylä-Pirkanmaan, Keuruun ja Jämsän matkailutoimijoille tapaamisen ystävänpäivänä Mäntän Klubilla. Tilaisuuteen saapui 30 henkilöä, joista ilahduttavan suuri osa oli matkailualan yrittäjiä. Tilaisuudessa kuultiin Tredean vinkkejä Venäjän markkinointiin sekä ajankohtaisia kuulumisia Ylä-Pirkanmaan, Keuruun ja Jämsän matkailusta.

Karoliina Lehtonen Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy:stä kertoi Tredean panostuksista Venäjälle, jossa sijaitsevat lähimmät kasvavat markkinat. Tredea on päättänyt satsata Pietariin, jossa se omistaa osuuden Helsinki-keskuksesta. Tredean venäjäkoordinaattori Päivä Nahkola työskentelee osan työajastaan Pietarissa.

Tredea Oy toimii operatiivisena voimana, kun seudulle houkutellaan uusia yrityksiä, investointeja, pääomia, matkailijoita ja osaajia. Markkinointiin tarkoitetun Pirkanmaan All Bright -brändin alla toimivaa matkailun visittampere-sivustoa kehitetään nyt myös Venäjän markkinointiin. Markkinointipäällikkö Karoliina Lehtonen innosti matkailuyrittäjiä tekemään oman tuotekortin yrityksestään visittampere-sivustolle:
– Yritysten olisi nyt mahdollista saada venäjänkielinen käännös omasta tuotekortistaan visittampere.ru -sivuille ilmaiseksi. Myös erilaisten uutisten ja tapahtumien julkaiseminen Tampere All Bright:n sivuilla ”venäläisten facebookisssa” V-Kontaktessa onnistuu.
Ohjelmajohtaja Antti Korkka puolestaan kertoi Mänttä-Vilppulan taidekaupunkibrändin kehittämisestä ja kaupungin ajankohtaisista matkailuasioista. Uusi matkailuinfo avataan kevään aikana Seppälän puistotien varrella ja opastushanke on hyvässä vauhdissa alan huippusuunnittelijoiden kanssa.
Ylä-Pirkanmaan, Keuruun ja Jämsän yhteinen matkailuhanke on hakemusvaiheessa ja sen olisi tarkoitus käynnistyä kevään aikana. Hankkeen on tarkoitus edistää Ylä-Pirkanmaan seutukunnan, Keuruun seutukunnan ja Jämsän matkailutoimialan kehittymisedellytyksiä sekä uudenlaisten yhteistyöverkostojen syntymistä.  Hankkeessa paneudutaan erityisesti kansainvälisen näkyvyyden ja tunnettuuden parantamiseen uudenlaisena yhteistyöalueena. Hankkeessa tehtävät messumatkat suuntautuvat Saksaan ja Venäjälle. Hankkeeseen haetaan Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta 85 %:n suuruista tukea maaseuturahastosta. Yritysten osuus hankkeesta on 10 %, ja hanketta hallinnoi MW-Kehitys yhteistyökumppaneinaan Jämsek Oy, Keulink Oy sekä Länsi-Suomen Kasvukolmio Oy.
Lisätietoja tuotekortteihin ja Venäjä-markkinointiin liittyen antaa karoliina.lehtonen(at)tredea.fi
Kiinnostuitko Ylä-Pirkanmaan, Keuruun ja Jämsän matkailutoimijoiden yhteistyöhankkeesta? Ota yhteyttä antti.korkka(at)mw-kehitys.com