Yritykselläsi on erinomainen mahdollisuus hyödyntää Tampereen Ammattikorkeakoulun opiskelijoita erilaisten selvityksien, suunnitelmien tai kampanjoiden tekemiseen. Aiheet ovat vastuullisuus, kestävyys ja kiertotalous. Opiskelijoiden kanssa tehtävä yhteistyö on yrityksellesi maksutonta ja se toteutetaan tulevana syksynä.

Tampereen Ammattikorkeakoulu (TAMK) hakee kahdelle syksyn liiketalouden monimuoto-opintojaksolle yrityskumppaneita. Yritysyhteistyö liittyy opintojaksojen aiheisiin ”Sosiaalinen, eettinen ja ekologinen vastuu liiketoiminnassa” ja ”Vastuullisuus ja laatu yritystoiminnassa”. Opintojaksojen aiheet ovat erittäin ajankohtaisia ja tärkeitä monelle yritykselle. Kummallekin toteutukselle haetaan 6–7 kumppania, eli yhteensä 12–14 yritystä.

Mitä yritysyhteistyö sisältää?

Yritysyhteistyössä opiskelijatiimit tekevät yrityksellesi esimerkiksi erilaisia selvityksiä tai suunnitelmia, tai toteuttavat aiheisiin liittyvää kampanjaa. Opiskelijatiimit voivat esimerkiksi

  • tutkia yrityksesi vastuullisuuden ja kestävyyden sekä kiertotalouden tilaa
  • tehdä jonkin viestinnällisen/markkinoinnillisen kampanjan teemaan liittyen tms.
  • selvitellä miten ison asiakkaan siirtyminen kestävyysraportoinnin piiriin vaikuttaa yrityksesi ilmoitusvelvollisuuksiin
  • rakentaa yrityksellesi tarvitsemasi koulutuspaketti
  • tutkia yrityksesi asiakas- ja alihankintaketjuja mahdollisten raportointivaatimusten osalta
  • järjestää vastuullisen markkinointikampanjan, mieluiten ihan livetempauksen
  • tiedottamisen suunnitelmaa vastuullisuusteemojen mukaan esim. ESRS-standardeista puhuttaessa
  • VSME tekeillä (tulossa ei-listatuille pienille ja keskisuurille vapaaehtoiseksi kestävyysraportointistandardiksi; tammikuussa julkaistu 1. versio).

Mitä yritysyhteistyö tarkoittaa yrityksellesi käytännössä?

Yrityksellesi maksuton yhteistyö aloitetaan opiskelijoiden vierailulla yrityksessäsi ja tutustumisella yrityksesi toimintaan alkusyksystä. Tutustumiskäynnit ajoittuvat näillä näkymin syyskuulle.

Yrityksestäsi tulee olla sovittuna henkilö, joka pystyy kohtuullisessa ajassa (n. 2 vrk) vastaamaan soittopyyntöihin, sähköposteihin tai tekstiviesteihin. Yrityksesi edustaja vierailee tunnilla kertomaan yrityksestä jossain vaiheessa syksyn aikana. Olisi hienoa, jos edustaja pääsisi paikan päälle TAMK:n kampukselle kertomaan yrityksesi toiminnasta, mutta myös etäyhteys onnistuu.

Parhaassa tapauksessa löydät yritysyhteistyön kautta yritykseesi seuraavan, osaamisalan uusinta tietoa omaavan työntekijän.

Kiinnostuitko? Ota pikimmiten yhteyttä vastuuopettaja Tiina Wickman-Viitalaan. Tavoitat Tiinan sähköpostitse osoitteesta tiina.wickman-viitala@tuni.fi tai puhelimitse numerosta +358 50 311 9747.

Kuva: Tampereen ammattikorkeakoulu