Suomen Yrittäjien Kuntabarometrissa kartoitetaan yrittäjien mielipiteitä kotikunnan yrittäjämyönteisyydestä. Kysely on avoinna 1.4.2024 saakka ja siihen voivat vastata kaikki yrittäjät riippumatta siitä ovatko yrittäjäjärjestön jäseniä. Kuntabarometri toimii yrittäjien ja kuntien yhteisenä työkaluna.

Kuntabarometrissa yrittäjät pääsevät arvioimaan kotikuntansa toimintaa muun muassa kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyyden, hankintapolitiikan ja yrityspalvelujen näkökulmasta. Kunnan toiminnan tarkastelu on tärkeää, koska monet kunnan toiminnot vaikuttavat myös yritysten toimintaedellytyksiin ja esimerkiksi kuntien tarjoamat elinkeinopalvelut on kohdennettu suoraan paikallisen elinkeinoelämän tukemiseen.

Vastaamalla kyselyyn

  • annat kunnille tärkeää tietoa siitä, mitkä asiat tehdään tällä hetkellä hyvin ja mitä olisi hyvä kehittää. Vain yrittäjillä on tieto siitä, minkälaisia palveluja yrittäjät itse tarvitsevat.
  • pääset vaikuttamaan oman toimialasi kannalta keskeisiin asioihin. Osa tarpeista voi olla toimialasidonnaisia, minkä vuoksi on erityisen tärkeää, että saamme kattavasti vastauksia.
  • tarjoat yrittäjäjärjestölle tärkeää tietoa vaikuttamistyön tueksi. Olemme täällä sinua varten ja haluamme vaikuttaa yrittäjien kannalta keskeisimpiin teemoihin Nyt on aika kertoa, mitä tarpeita juuri sinulla on?
  • pääset antamaan palautetta suoraan kunnan toiminnasta ja arvioimaan kehityksen suuntaa. Kyselyssä arvioidaan nykytilan lisäksi myös kehitystä viimeisen kahden vuoden aikana.

Vastaa Yrittäjien Kuntabarometriin ja olet mukana vaikuttamassa yrittäjyyden olosuhteisiin!

Kyselytutkimuksen tulokset toimitetaan kunnille ja yrittäjäyhdistyksille. Ne ovat myös avoimesti verkossa nähtävillä ja vertailtavissa kuntatasolla. Tulokset käydään myös läpi yhteistyössä yrittäjäjärjestön paikallisyhdistysten ja kuntien kanssa, mikä toimii jo itsessään hyvänä tilannekatsauksena.

Lue lisää Pirkanmaan Yrittäjien sivuilta tai Pirkanmaan Yrittäjien elinkeinoasioiden asiantuntija Elina Purholta.

Kuntabarometri 2024

Kuntabarometri toteutetaan kahden vuoden välein. Kyselyn vastausaika 12.2.−8.4.2024. Siihen voi vastata suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tulokset julkistetaan Kunnallisjohdon seminaarissa Turussa tiistaina 14. toukokuuta. Ilmoittaudu mukaan Kunnallisjohdon seminaariin täältä.