Mustalahden teollisuus- ja kiertotalousalue tarjoaa kilpailukykyisen ja ympäristöystävällisen sijainnin yrityksille. Alueesta ja sen kehitystyöstä kertoo Mustalahden älykäs, kestävän kehityksen teollisuusalue -hankkeen aikana toteutettu verkkosivusto.

Mustalahden.fi -verkkosivusto esittää Mustalahden teollisuus- ja kiertotalousaluetta. Teollisuus- ja kiertotalousalue koostuu nykyisestä Mustalahden teollisuusalueesta ja sen välittömään läheisyyteen syntyvästä Nälkäkallion kiertotalous- ja logistiikka-alueesta. Alueelle rakentuu nykyaikainen, monimuotoinen, tulevaisuuteen suuntaava ja kestävän kehityksen periaatteita noudattava kiertotalouden ekosysteemi. Alueen suunnittelussa on huomioitu sinne sijoittuvien yritysten tarpeet tonttien koon, kiertotalouden, logistiikan sekä energian saatavuuden suhteen.

Alueen kehitystyötä on aloitettu MW-Kehityksen hallinnoiman Mustalahden älykäs, kestävän kehityksen teollisuusalue -hankkeen myötä. Vuoden 2023 päättyneen hankkeen keskeisinä toimina oli muun muassa yhteistyössä kaupungin kanssa toteutettu alueen kaavoituksen uudistaminen vastaamaan kiertotalouden haasteita.

”Yhteistyö hankkeessa selkeytti niitä tavoitteita ja ratkaisuja, jolla Mustalahden aluetta tulee kehittää ja jolla me voimme aluetta markkinoida. Näitä voimme nyt huomioida Nälkäkallion kaavoituksessa, – ilman hanketta ei oltaisi osattu. Kaavoituksen alkuvaiheessa ei normaalisti ole mahdollisuutta keskustella niin monialaisen asiantuntijaryhmän kanssa, niin kuin tässä nyt oli mahdollisuus osallistuessani ohjausryhmätyöskentelyyn”, toteaa Taidekaupunki Mänttä-Vilppulan kaupunkisuunnittelupäällikkö Julia Virtanen.

Alueen esittelyyn ja markkinointiin keskittyvä Mustalahden.fi -verkkosivusto toteutettiin Mustalahden älykäs, kestävän kehityksen teollisuusalue -hankkeen aikana. Hankkeessa käynnistettyjen toimenpiteiden sekä Mustalahden teollisuus- ja kiertotalousalueen kehitystyötä jatkaa MW-Kehitys yhdessä Mänttä-Vilppulan kaupungin kanssa.

Klikkaa itsesi Mustalahden.fi -sivulle!