MW-Kehitys on toteuttanut kirjan, joka vie lukijansa kierrokselle mänttävilppulalaisiin yrityksiin niissä työskentelevien ihmisten opastuksella. Ensimmäinen Töissä Taidekaupungissa -kirja on 15 työnantajan yhteisesiintyminen paikallisen työssäkäynnin puolesta. Kirja on toteutettu yhteistyössä siinä mukana olevien yritysten kanssa.

Kaupungin kehittämisyhtiön tuottama kirja on uusi ja luova askel kohti tutumpia oman kaupungin työmarkkinoita. Töissä Taidekaupungissa -kirja jaettiin kaikille Mäntän seudun koulutuskeskuksessa ja Mäntän lukiossa opiskeleville, sekä Koskelan yläkoulun ja Vilppulan yhteiskoulun oppilaille. Kirja esittelee heille yrityksiä työssäkäynnin näkökulmasta. Lukijalle avataan työtehtävien kirjoa, kerrotaan työnantajista sekä myös siitä, millainen koulutus hakijalla kuhunkin työhön tulee olla. Kirjan tarkoituksena on ennen kaikkea inspiroida työllistymään Mänttä-Vilppulassa.

Teoksen tarkoituksena on osoittaa nuorille, että Taidekaupunki Mänttä-Vilppulassa on todella paljon erilaisia mahdollisuuksia tehdä työtä ja luoda uraa. Toimitusjohtaja Otto Huttunen pyöritteli Töissä Taidekaupungissa -kirjan ideaa jo jonkin aikaa mielessään ennen toteutukseen ryhtymistä. Teoksen taustalla on kansainvälisen yhteistyön myötä syntynyt idea.
– Ajatus teoksen toteuttamisesta syntyi vierailulla Simmernin kaupungissa Saksassa, jossa paikallinen kehitysyhtiö Regionalrat Wirtschaft Rhein-Hunsrück on julkaissut vastaavanlaisen Wildwuchs -teoksen. Me MW-Kehityksessä jalostimme ajatusta Suomeen ja Mänttä-Vilppulaan sopivaksi, kertoo Otto Huttunen.

Huttusen mukaan voidaan sanoa, että Töissä Taidekaupungissa -kirja on kahden alueidensa menestystä pohtivan kehittämisyhtiön, sekä tuoreiden ystävyyskaupunkien Mänttä-Vilppulan ja Simmernin, yhteistyön tulos.

Lue Töissä Taidekaupungissa -kirja.