Yhteiskuntaan ei tule rahaa mistään muualta kuin yrityselämästä, toteaa Sami Kouvonen. Tämä tarkoittaa sitä, että ilman yrityksiä ja niiden tarjoamia työpaikkoja ei saada kaupungin toiminnan kannalta tärkeitä verotuloja.

Hyvien toimintaedellytysten luominen yrityksille onkin Kouvosen mukaan yksi kaupungin tärkeimmistä tehtävistä.

-Yhteiskunnalliset asiat ovat minulle sydämen asia, ja haluan myös omalta osaltani olla niihin vaikuttamassa.

Kaupunginvaltuuston, teknisen lautakunnan ja yrittäjäyhdistyksen ohella hän toimii myös MW-Kehityksen ja Yrke Kiinteistöjen hallituksissa.

Mänttä-Vilppulan kaupungissa elinkeino- ja yrityselämän kehittämisestä vastaa MW-Kehitys Oy. Yhdeksi tärkeimmistä kehitysyhtiön tehtävistä Sami Kouvonen näkee jo olemassa olevien yritysten tukemisen. Yritysmaailma on tullut Kouvoselle tutuksi oman yrittäjyyden myötä. Hän työskentelee toimitusjohtajana perheyrityksessä, mänttä-vilppulalaisessa Paperplast Oy:ssä, jonne tie toi hänet heti opintojen päätyttyä vuonna 1992. Kaikkiaan 10 vakituista henkilöä työllistävä Paperplast valmistaa paperista tuotteita muun muassa fysikaalisiin hoitolaitoksiin, hoivakoteihin, terveyskeskuksiin ja uimahalleihin. Yritysten ohella Paperplast palvelee myös yksittäisiä asiakkaita. Omien tuotteiden rinnalla myydään myös muita alaan liittyviä tuotteita kuten pesuaineita ja erilaisia apuvälineitä.

Mänttä-Vilppulaa Kouvonen pitää yritykselle hyvänä paikkana toimia.

-Paikkakunnalla on vankka teollisuuspohja. Paperiteollisuuden ohelle on vuosien saatossa kehittynyt myös hyvää metalliteollisuutta. Kaupungin kruununjalokiviksi nousevat Serlachius-museot ja muut kulttuurikohteet. Näistä elementeistä koostuu mielenkiintoinen asumisen ja yrittämisen kaupunki.

Mutta mistä Kouvonen saa kaiken energian työntekoon ja aktiiviseen vaikuttamiseen.

-Pidän työn, harrastukset ja levon tasapainossa. Kun saa tehdä niitä asioita mistä pitää, niin jaksaa.

Myös liikunnan merkityksen hän nostaa esille.

-Oma isäni on minulle monella tapaa esikuva. Hän on esimerkillään näyttänyt, että liikunta kannattaa. Itse rentoudun syksyisin metsällä. Kesäaikaan mieluisa harrastus on golf, kertoo Kouvonen.

Kouvosen haastattelu julkaistiin KMV-lehdessä MW-Kehitys Oy:n kumppanuussivulla 29.10. Muut sivun jutut voit lukea oheisesta linkistä.