Sunnuntaina 31. toukokuuta kitaravirtuoosi Janne Malinen konsertoi Serlachius-museo Göstassa kello 16 alkavassa Holy Guitar-konsertissa. Mäntän konsertti kuuluu osana Tampere Guitar Festivalin ohjelmistoa.

Janne Malinen on sävykäs ja virtuoosinen kitaristi, jonka tulkinnat ovat kansainvälistä tasoa. Malisen taival huipulle alkoi vuonna 1987 Savonlinnan musiikkiopistosta. Innoittajina toimi Heavyrock ja kitarasankarit. Yhden sormen soittotekniikka ja plektra vaihtui pian klassiseen tyyliin ja 1992 hänet palkittiin nuorimpana osanottajana K.V. Leino -kitarakilpailussa Jyväskylässä, ja menestyksekäs ura on jatkunut. Malinen on valmistunut erinomaisin arvosanoin Sibelius-Akatemiasta ja Lontoon Kuninkaallisesta Musiikkiakatemiasta. Taiteellisen työn lisäksi Malinen on työskennellyt kitaransoiton tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa vuodesta 2004 lähtien.

Kitarafestivaalin konsertissa ohjelman keskipisteenä kuullaan Bachin järkälemäinen toinen viulupartita kitaralle sovitettuna. Kun mukaan lisätään ripaus renessanssin melankoliaa Englannista, konsertissa on odotettavissa syvällisiä ja herkkiä tunnelmia. Katso mainos tästä.

Lisätietoja: Tampere Guitar Festivalin nettisivulla.