Mänttä-Vilppulan Elävä kaupunkikeskusta -hankkeen (MEKKU) päätarkoitus oli kaupunkikeskustan elinvoiman lisääminen. Pyrkimyksenä oli saattaa alkuun viihtyisämmän keskustan luomistyö.

On tärkeää, että kaupunkikeskusta on sellainen, että siellä on mukava asioida, kannattava yrittää ja omistaa kiinteistöjä. Erilaisten MEKKU-hankkeen puitteissa järjestettyjen tapahtumien toivottiin aktivoivan keskusta-alueita ja tuovan samalla lisää asiakkaita kivijalkakauppoihin. Etupäässä hanke keskittyi pop-up toimiston sijainnin myötä Mäntän keskustaan, mutta eri tavoin iloa saatiin kanavoitua myös Mänttä-Vilppulan toiseen päätaajamaan, Vilppulaan.

Hankkeen myötä Mäntän keskustassa sijaitseva pop-up -toimisto täyttyi lukuisista tapahtumista, vierailevista pop-up kaupoista sekä taide- sekä muista mielenkiintoisista näyttelyistä. Hanke toi vireyttä alueelle myös pop-up -toimiston ulkopuolella järjestettävien tapahtumien myötä. Yksi suurimmista hankkeen aikana tehdyistä yksittäisistä ponnistuksista oli Elämän Värit -räsymattoprojekti.

MEKKU -hankkeen puitteissa koottiin yhteen myös Mäntän ja Vilppulan kivijalkakauppiaita ja perustettiin Ostoksilla Taidekaupungissa -verkosto. Ostoksilla Taidekaupungissa -verkostoon kuuluvat yritykset tunnistetaan omasta sinivalkoisesta logosta. Ryhmällä on Facebookissa myös oma sivustonsa, jossa jaetaan Taidekaupungin kivijalkakauppojen kuumimmat tarjoukset. Ryhmä jää hankkeen päätyttyäkin elämään ja siihen voivat osallistua kaikki halukkaat yrittäjät.

Hanketta hallinnoi MW-Kehitys. Hankkeen projektipäällikkönä toimi Mari Tastula.


Mänttä-Vilppulan Elävä Kaupunkikeskusta -hanke
Toteutusaika: 1.6.2016 – 30.11.2017 / jatkoaika 30.4.2018 asti
Toteutusalue: Mänttä-Vilppula
Rahoitusohjelma: Manner-Suomen Maaseudun Kehittämisohjelma 2014-202,
Maaseudun palvelut, kehittäminen
Leader-ryhmä: PoKo ry / Pirkanmaan ELY-keskus
Rahoittajat: Euroopan maaseudun kehitt. maatalousrahasto 80%, yrittäjät 20%