Juupajoki, Mänttä-Vilppula, Ruovesi ja Virrat sekä Keuruu, Jämsä ja Orivesi ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2013 yhteisen Sydän-verkoston puitteissa. Kuntien matkailu- ja elinkeinotoimijoiden sekä yrittäjien näkökulmasta markkinointiverkosto on hyväksi todettu toimintamalli ja se jatkui myös vuosina 2021 ja 2022 Mänttä-Vilppulan kaupungin hallinnoimana.

Matkalla Suomen Sydämessä -matkailuverkoston taustalla on vuonna 2013 aloitettu yhteismarkkinointityö. Matkailuverkostossa on tehty onnistunutta kansainvälistä matkailumarkkinointia: synnytetty Sydänalue -markkinointikonsepti, organisoitu messuosallistumisia Saksaan, Venäjälle ja Viroon sekä toteutettu kaikkien kuntien yhteinen kansainvälinen matkailuesite Matkalla Suomen Sydämessä (suomeksi, venäjäksi, saksaksi ja englanniksi) sekä luotu uudet Travelling in the Heart of Finland internet -sivut vastaavilla kielillä. Samalla on luotu matkailuverkostolle valmiita yhteistyösuhteita ulkomaisiin matkanjärjestäjiin.

Rahoituksesta puolet tulee osallistuvilta kunnilta ja puolet yrityksiltä. Verkoston sivut löytyvät osoitteesta: https://visitheartfinland.fi/.

Lisätietoja

Anni Inkiläinen
Matkailukoordinaattori
puh. 040 300 2345
etunimi.sukunimi(at)taidekaupunki.fi

Matkalla Suomen Sydämessä -logo