Mänttä-Vilppula, Ruovesi ja Virrat muodostavat Kuntakummi-hankkeen kuntarajat ylittävän ryhmäpilotin. Yrityskummi on yrittäjän lähin mentori.

Pirkanmaan Yrityskummien koordinoiman Kuntakummi-hankkeen tavoitteena on tehostaa yrityskummitoimintaa Pirkanmaan kunnissa. Syksyllä 2023 alkaneen hankkeen alkuvaiheessa selvitettiin kuntien tapoja auttaa ja tukea yrittäjiä. Kunnilla oli lisäksi mahdollisuus esittää toiveita, missä Pirkanmaan Yrityskummit voisivat olla avuksi ja ilmaista halukkuutensa lähteä hankkeen pilottikunnaksi. Pilottikunniksi valittiin Akaa, Ylöjärvi ja Tampere. Kuntarajoja ylittäviä ryhmäpilotteja muodostavat Mänttä-Vilppula, Ruovesi ja Virrat sekä Ikaalinen, Hämeenkyrö ja Parkano-Kihniö.

Talven ja kevään aikana suunnitellaan yhdessä pilottikuntien kanssa toiminnan sisältöä ja laaditaan toteutusaikatauluja. Pilottikuntien ja paikallisten yrittäjien tarpeisiin perustuvia yhteistyö- ja toimintatapoja myös testataan hankkeen aikana. Hankkeen myötä syvennetään yhteistyötä Pirkanmaan Yrittäjien, paikallisten yrittäjäyhdistysten sekä kuntien kanssa.

Pilotteihin etsitään kokeneita yrityskummeja, jotka koulutetaan yhteistyössä Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen kanssa. Tavoitteena on, että hankkeen päätyttyä yrityskummi tai -kummeja löytyisi Pirkanmaan jokaisesta kunnasta ja mallia voisi hyödyntää myös muualla Suomessa.

Lue lisää Pirkanmaan Yrityskummien sivuilta.

Kuva: Pirkanmaan Yrityskummit