Kolme kolholaista naista sai ajatuksen palvelukodin perustamisesta kun Kolhon vanha ryhmäkoti lopetettiin. Ensitöikseen he menivät kaupunginjohtajan luo, joka ohjasi tulevat yrittäjät MW-Kehityksen Pasi Mäkisen ja Tero Turusen puheille. Siitä käynnistyi puolitoista vuotta kestänyt yhteistyö, jonka tuloksia juhlittiin perjantaina 26.4.2013 vastaremontoidussa Seniorikoti Kolhon Sydämessä.

”Mänttä-Vilppulan kaupungin kiinteistöyhtiö Yrke Kiinteistöt Oy ei ollut aikaisemmin lähtenyt mukaan palveluyrityshankkeeseen, mutta pitkän harkinnan jälkeen päätettiin lähteä mukaan ja tyytyväisiä olemme päätöksestä olleet”, kertoi Yrke Kiinteistöt Oy:n entinen puheenjohtaja Esko Lehtomaa seniorikodin avajaisissa. MW-Kehityksen Pasi Mäkinen kehui hyvin sujunutta yhteistyötä ja kiitteli ahkeria yrittäjiä. Seniorikoti Kolhon Sydämen toimitusjohtaja Kirsi Haapalahti puolestaan muisteli MW-Kehityksen kanssa tehtyä yhteistyötä lämmöllä ja kiitteli kuinka hyvin heitä on kuunneltu tämän prosessin aikana. ”Tämä hanke ei olisi onnistunut ilman kehitysyhtiöiden tukea, aina sai neuvoja mitä missäkin tilanteessa pitää tehdä ja kehen ottaa yhteyttä” Kirsi kertoi.

Seniorikoti Kolhon Sydän sijaitsee keskeisellä paikalla Kolhon taajamassa. Seniorikodin naapurissa on päiväkoti, jonka lapset ovat jo kyselleet koska seniorikotiin tulee asukkaita ja koska voi tulla kylään. Myös seniorikodin avajaisissa oli paikalla paljon potentiaalisia tulevia asiakkaita – asukaspaikkoja jo kyseltiinkin. Seniorikoti Kolhon Sydän on tehostetun palveluasumisen yksikkö, jossa jokainen asukas voi elää omanlaista elämää turvallisessa ympäristössä. Hoitokodissa saa ympärivuorokautista hoitoa, terveyspalveluja ja laboratoriokokeita. Työntekijät ovat vanhustyön ammattilaisia joukossaan myös sairaanhoitaja. Seniorikodissa aiotaan panostaa erityisesti laatuun ja virikkeellisyyteen.

Kaksi naista seuraa, kun pukuihin pukeutuneet kaksi miestä onnittelevat vaaleahiuksista naista ja ojentavat kukkakimpun.