Mänttä-Vilppulalaiset yrittäjät Kari Pynnönen ja Miro Mäkiaho päättivät kesällä 2021 perustaa yhdessä yrityksen. Kummallakin oli siihen aikaan omat yritykset, joiden toiminta oli samankaltaista. Idea KMV Kiinteistöpalvelu Oy:stä lähti yhteisellä nurmikonleikkuukeikalla. Nykyään heillä on kolme työntekijää ja moninainen yritystoiminta on toimitilamuuton myötä laajentumassa entisestään.

”Yhtenä päivänä olimme ajelemassa samassa työkohteessa nurmikkoa. Keskustelimme yrittäjyydestä ja yrityksiemme samankaltaisesta toiminnasta. Siitä lähti sitten idea perustaa yhdessä yritys ”, kertoo Miro Mäkiaho.

Idea pantiin pidemmittä puheitta käytäntöön ja heinäkuun ensimmäisenä päivänä 2021 KMV Kiinteistöpalvelut Oy aloitti toimintansa. Yhteinen yrittäjyys ja vastuunjako helpottaa monessa mielessä. Asioihin on aina kaksi näkökulmaa, mikä tuo erilaista perspektiiviä toimintaan ja päätöksentekoon. Myös varsinaiseen tekemiseen on tullut muutoksia.

”Olin ollut vuodesta 2006 lähtien yksinyrittäjä, enkä ehtinyt tekemään kaikkea mitä olisi pitänyt tehdä. Yhteinen yritys on helpottanut toimintaa aika paljon”, toteaa Kari Pynnönen.

Karilla ja Mirolla on nykyään kolme täysiaikaista työntekijää. Neljäs työntekijä on haussa.

Moninaista yritystoimintaa

KMV Kiinteistöpalvelu Oy tarjoaa kiinteistöhuoltoa. Piha-alueiden huolto vie ajasta suurimman osan, mutta kiinteistöhuollon palveluihin kuuluvat myös sisätyöt ja siivous. Asiakkaina ovat niin yksityiset kuin yritykset ja taloyhtiöt. KMV tarjoaa lisäksi pienkonehuoltoa ja remonttipalveluita sekä varaosamyyntiä. Vuonna 2023 perustettu KMV Rent vuokraa muun muassa erilaisia välineitä ja laitteita sekä peräkärryjä. Palvelutarjontaan kuuluvat myös autonvuokraus sekä MR Puunaus -autopesula, jonka toiminta on ollut tauolla tilojen remontin vuoksi. Remontti alkaa olla loppusuoralla ja tilat saadaan käyttöön tämän viikon aikana.

Paikallisten palveluiden käyttäminen olennaista

”Mänttä-Vilppulassa yrittäminen on mielenkiintoista ja mukavaa, mutta välillä myös haastavaa. Yhdellä toimialalla ei pärjää vaan täytyy olla monta rautaa tulessa. Kilpailevia yrityksiä ei ole monia, mutta asiakasmäärä on pienempi suhteessa isompiin paikkakuntiin”, tuumivat Kari ja Miro.

Silti yhteistyö muiden, myös kilpailevien yritysten kanssa on erittäin tärkeää, etenkin pienemmällä paikkakunnalla. KMV käyttää paikallisia palveluita aina jos mahdollista. Käynnissä ovat tällä hetkellä esimerkiksi sopimusmenettelyt siivousfirman kanssa.

”Yhteistyö voittaa sen, että sitä ei olisi”, tiivistää Kari.

Yhteistyö Yrken kanssa jouhevaa ja ammattitaitoista

Toimitilojen vaihtaminen ei ollut mielessä, vaikka vanhat tilat alkoivat käydäkin vähän pieneksi. Kun Yrke Kiinteistöt Oy:n kiinteistömestari Teemu Kivinen soitti Karille marraskuun alussa tiedustellakseen mahdollista kiinnostusta toista toimitilaa kohtaan, he kävivät sitä uteliasuudesta katsomassa. Jo tilaa kiertäessä syntyi Mirolle visio, joka päätettiin toteuttaa. Vuokrasopimus syntyi nopeasti ja jo joulukuun viimeisellä viikolla KMV Kiinteistöpalvelu muutti isompiin tiloihin. Yrityksen uudeksi osoitteeksi tuli Louhimontie 12.

”Teemun ammattitaito ja tietämys vaikuttavat. Tarvittaessa hän on ottanut selvää asioista ja palannut meille erittäin ripeästi. Teemun oma-aloitteisuus on aivan mahtava. Ilman Teemua me emme olisi tässä” hehkuttaa Miro.

Hyvin sujunut yhteistyö Yrken kanssa on ollut yrittäjille erittäin tärkeää. Asiat ovat tapahtuneet nopeasti ja jouhevasti. Muutosehdotuksia on otettu hyvin vastaan. Tilojen remontti on toteutettu yhteistyössä Yrken kanssa.

Miro ja Kari vihjailevat vielä, että laajennusta on tapahtumassa ja uutta yritystoimintaa on tulossa. ”Tässä vaiheessa emme kuitenkaan vielä paljasta, mistä on kyse.”