Ekokumppaneiden kirjastokierros tulee marraskuun ajaksi Mänttä-Vilppulaan – näyttely opastaa kävijät kiertotalouden saloihin

Marraskuun ajan Mäntän kirjastossa pääsee tutustumaan kiertotalouteen. Ekokumppaneiden järjestämä näyttely sisältää monipuolisen tietopaketin aiheesta ja antaa kävijälle mahdollisuuden testata kiertotalousosaamistaan tähän suunniteltujen tehtäväkorttien avulla.

Lainaaminen kuuluu olennaisena osana kiertotalouteen ja siksi kirjastot ovatkin luonteva paikka kiertotalousnäyttelylle. Mänttä-Vilppulan kirjastoista pystyy tällä hetkellä lainaamaan kirjojen ja lehtien lisäksi musiikkia, elokuvia, konsoli-, lauta- ja palapelejä sekä urheiluvälineitä. Lisäksi Mäntän kirjastossa on lainattavissa ukulele ja ompelukone, jota voi halutessaan käyttää kirjastossa varaamanaan aikana.

Ekokumppanit Oy on Pirkanmaan Jätehuollon, Tampereen Energian ja Tampereen kaupungin yhdessä omistama osakeyhtiö, jonka tavoitteena on edistää kestävää kehitystä Pirkanmaalla. Kiertotalousnäyttely järjestetään TREASoURcE-hankkeen pilottina viiden pirkanmaalaisen kunnan kirjastoissa vuosien 2023-2024 aikana. Mänttä-Vilppula on kierroksen toinen kirjasto, näyttelykierros alkoi syyskuussa Pälkäneeltä.

Kiertotalousnäyttely 1.-30.11.2023 Mäntän kirjastossa, osoitteessa Seppälän puistotie 16, 35800 Mänttä.