JAK-Metalli Oy siirtyy kesän aikana uusiin tiloihin Mäntän Mustanlahden teollisuusalueelle. Mäntästä löytyneen sopivan toimitilan myötä Ruovedellekin muuttoa suunnitellut yritys jatkaa toimintaansa Mänttä-Vilppulassa. Uusissa tiloissa on neliöitä kaikkiaan 2 500 m².

JAK-Metallin liikevaihto on ollut yli kaksi miljoonaa euroa ja toimintojen kasvun myötä uusien tilojen tarve oli väistämätön. Yritys valmistaa energiapuun korjuuseen tarkoitettuja energiapuukouria ja niiden lisävarusteita. Lisäksi keväällä tuli uusi tuote, Spiraalileikkuri, joka on ruohon, vesakoiden ja pensasaitojen leikkaamiseen tarkoitettu lisälaite.

JAK-Metallin markkina-alueena on käytännössä koko maailma ja suurin osa tuotteista menee ulkomaille. Tällä hetkellä yrityksessä työskentelee kaikkiaan 12 henkilöä. Yrityksen työllistävät kerrannaisvaikutukset paikkakunnalla ovat merkittäviä, sillä omien työntekijöiden lisäksi yritys käyttää paljon muiden lähialueen yritysten palveluita.

– Mustanlahden teollisuushalli on noin kolme kertaa aikaisempia toimitilojamme suurempi. Nyt on kunnolla tilaa toimia ja jopa laajentaa, iloitsee JAK-Metallin toimitusjohtaja Ville Eklöf.

JAK-Metallilla on selkeät suunnitelmat myös tulevaisuuteen.

– Kehitämme kaiken aikaa uusia tuotteita ja pyrimme laajentumaan edelleen, kertoo Ville Eklöf.

Uusien tilojen löytämiseksi ja hankkimiseksi JAK-Metalli ja MW-Kehitys tekivät menestyksekästä yhteistyötä.
Ville Eklöf kiittelee kehitysyhtiön apua heille tärkeän hallihankkeen toteutumisessa. Myös MW-Kehityksen Pasi Mäkinen on iloinen hankkeen onnistumisesta.

– On hienoa tehdä yhteistyötä kehittyvän ja kasvavan yrityksen kanssa. Toivon hyvän yhteistyön jatkuvan myös tulevaisuudessa, toteaa Mäkinen.

Sopivat tilat löytyivät, kun MPP-Pumput Oy:n Raimo Partanen oli kiinnostunut myymään hallinsa toimintojensa uudistamisen myötä. Pasi Mäkinen haluaakin kiittää myös Partasta, joka on tehnyt uraauurtavaa työtä alueen pumpputeollisuuden parissa, ja jonka kanssa tilajärjestelyihin liittyvät neuvottelut sujuivat hyvässä hengessä.

JAK-Metallin toimitusjohtaja Ville Eklöf on tyytyväinen uuteen teollisuushalliin, joka tarjoaa mahdollisuuden myös kasvulle ja kehitykselle.