Heta Peltola on siirtynyt kesäkuun alusta vilppulalaisen Peltolan Luomutilan emännäksi. Vanhempiensa jalanjäljissä maatilamatkailuyrittäjänä jatkavasta Hetasta ja hänen puolisostaan Risto Kuljusta tuli sukupolvenvaihdoksen myötä Peltolan 20. isäntäpari.

Uusi yrittäjäpariskunta jatkaa Matti ja Marja Peltolan aloittamaa maatilamatkailutoimintaa. Maatilamatkailun ohella tilalla tuotetaan myös luomurehua ja luonnonmukaisesti viljeltyjä kasviksia.
Sekä Heta, että Risto ovat joutuneet uutta pestiään varten kouluttautumaan ja opettelemaan paljon uusia asioita. Perhe muutti Tampereelta Vilppulaan kesäkuun alussa, kun perheen tyttären, 9-vuotiaan Suvin, kouluvuosi päättyi. Alkukesän Risto on tehnyt kahta työtä rinnakkain. Erikoisupseerin tehtävien ohella kotona Vilppulassa ovat odottaneet luomutilan moninaiset tehtävät ja remonttihommat. Heta on jo siirtynyt täysillä mukaan uuteen ja taakse on jäänyt sairaanhoitajan työ Tampereella. Vaikka molemmat toteavat sukupolvenvaihdoskuvioiden ja uuteen hyppäämisen sisältävän paljon työtä ja uuden opettelua, he ovat ryhtyneet yrittäjiksi positiivisin ja luottavaisin mielin.

Uusi isäntäpari on lähtenyt ensimmäiseen kesäänsä tarmokkaasti. Toiminta jatkuu samalla kaavalla, mutta tulevaisuudessa siintelee monenlaisia uusiakin kehitysideoita. Tällä hetkellä kauniissa rantamaisemissa sijaitsevaan alataloon kunnostetaan laadukkaita huoneita majoituskapasiteetin lisäämiseksi. Lisäksi Heta ja Risto panostavat entistä enemmän verkossa tapahtuvaan markkinointiin. Uudet kotisivut ovat työn alla ja Peltolan Luomutila löytyy myös Booking.com -palvelusta.

Sukupolvenvaihdoksen myötä Matti ja Marja Peltola ovat saaneet siirtyä sivuun 48 vuoden jälkeen. Tyytyväinen pariskunta iloitsee siitä, että yritystoiminta Peltolassa jatkuu.

-Olemme kiitollisia Hetalle ja Ristolle heidän päätöksestään.

Peltolan tilalla on pitkä ja perinteikäs historia, joka ulottuu jo useiden satojen vuosien taakse. Peltolat kertovat, että vanhat rakennukset ovat ainakin 200 vuotta vanhoja. Ihan täyttä varmuutta rakennusvuodesta ei ole.
Idyllisessä ja perinteikkäässä talonpoikaismiljöössä vieraat viihtyvät. Joka ilta majoittujille lämpiää sauna. Perinteisen saunan ohella Peltolassa on varattavissa myös savusauna. Majoitukseen kuuluu myös maittava, puhtaista luomuraaka-aineista valmistettu aamupala.

Lapsien iloksi Peltolan pihapiiriin muuttaa lähipäivinä uusia asukkaita, joista myös perheen Suvi-tytär iloitsee.

-Luomutilan kaksi kissaa saavat kavereikseen kanoja ja pupuja, kertoo Suvi.

Peltolan luomutilan kotisivut: www.peltolanluomutila.fi

Risto Kulju ja Heta Peltola ovat Peltolan Luomutilan jatkajat. Perheeseen kuuluu lisäksi 9-vuotias Suvi. Peltolaan on tullut kesävieraaksi myös serkkupoika Aaro.