Osana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa MW-Kehityksen Elävä kaupunkikeskusta -hanke ja Taitokeskus Mänttä käynnistävät Suomen pisimmän räsymaton kutomisen.

Tervetuloa tänään keskiviikkona 11.1.2017 Pop-up Mänttä-Vilppulan tiloihin (Länsitorikatu 11) kello 13 starttaamaan Elämän Värit -räsymattoprojektia! Mukana tilaisuudessa kaupungin edustus ja kansanedustaja Arto Pirttilahti. Kahvitarjoilu!
Mattoa tullaan kutomaan lukuisten vapaaehtoisten kaupunkilaisten, järjestöjen, yritysryhmien, koululaisten, opiskelijoiden, maahanmuuttajien sekä matkailijoiden yhteisvoimin. Projektiin voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä Pop-up Mänttä-Vilppulaan tai Taitokeskus Mänttään. Mattoa kudotaan tammikuusta huhtikuulle Pop-up Mänttä-Vilppulan tilassa, osoitteessa Länsitorikatu 11. Huhtikuussa matonkudonta siirtyy Mäntän keskustaan Pysäkki-grillin edustalla olevalle pysäköintipaikalle. Kesän lopussa valmis matto on nähtävillä Pop-up –toimistolla jonka jälkeen se pätkitään ja myydään. Myyntituotoilla ostetaan mm. ulkoilutus- ja lukupalveluita Mänttä-Vilppulan kaupungin senioreille.
Räsymattoprojektia varten järjestetään myös keräys, jossa kerätään puhtaita vaatteita ja tekstiilejä tai valmiiksi leikattuja matonkuteita. Matonkuteet ja tekstiilit voi tuoda Pop-up Mänttä-Vilppulaan tai Mäntän Taitokeskukseen. Mattoprojektin puitteissa järjestetään matonkuteiden leikkuuiltoja.
Lisätietoja Elämän Värit -räsymattoprojektista