Ylä-Pirkanmaan seutuyhdistys ry on toiminut vuodesta 2001 lähtien Ylä-Pirkanmaan seutukunnan (Juupajoki, Ruovesi, Mänttä-Vilppula ja Virrat) yhteisenä aluekehittämisorganisaationa. Seutuyhdistyksen tehtäviin ovat kuuluneet alueellisten kehittämishankkeiden hallinnointi, muiden tahojen toteuttamien hankkeiden osarahoittaminen, kuntien edunvalvonta, aluemarkkinointi ja seututoiminnan organisointi.

Mänttä-Vilppulan kaupunki teki aloitteen Ylä-Pirkanmaan kunnille syksyllä 2011 Ylä-Pirkanmaan seutuyhdistys ry:n ja Mänttä-Vilppulan kaupungin sekä paikallisten yritysten omistaman kehitysyhtiön, MW-Kehitys Oy:n, toimintojen yhdistämisestä. Kuntien hallituskäsittelyiden jälkeen ehdotus tarkentui siten, että Ylä-Pirkanmaan seutuyhdistys ry:n aluekehittämistoiminnot yhdistetään MW-Kehitys Oy:hyn, mutta Juupajoen, Ruoveden ja Virtain kunnat eivät lähde osakkeenomistajiksi, vaan yhteiset sitoumukset (mm. kehittämishankkeet) hoidetaan ostopalvelusopimuksin.

Yhdistämisprosessissa Ylä-Pirkanmaan seutuyhdistys ry puretaan 31.12.2012, jolloin sen aluekehittämishankkeisiin liittyvät toiminnot siirtyvät kokonaisuudessaan MW-Kehitys Oy:lle. Esimerkiksi Energia- ja ympäristöklusterin kehittämishankkeen sekä Tehdään Yhdessä –yritysneuvontahankkeen hallinnointi siirtyy MW-Kehitys Oy:lle, mutta hankkeissa jatkavat samat henkilöt ja toimipisteet pysyvät edelleen Virroilla.

Ylä-Pirkanmaalla vuonna 2013 MW-Kehitys Oy:n hallinnoimia seudullisia hankkeita ovat mm:

• Energia- ja ympäristöklusterin kehittämishanke, EAKR/Pirkanmaan liitto
• Tehdään Yhdessä -yritysneuvontahanke, EMR/Pirkanmaan ELY keskus
• EDGE Pirkanmaa ESR/Pirkanmaan ELY-keskus
• KUMARA – kuitusaven mahdollisuudet, MKR/Pirkanmaan ELY keskus
• LIIKE – Liiketoimintaympäristöjen kehittämishanke, EAKR/Pirkanmaan liitto

Yhdistymisen taustalla on Ylä-Pirkanmaan seutuyhdistys ry:n vuosien aikana muuttunut rooli kuntien yhteis-työorganisaatiosta kohti elinkeino- ja yrityskehittämisorganisaatiota. MW-Kehitys Oy:llä ja Ylä-Pirkanmaan seutuyhdistys ry:llä on molemmilla ollut jo vuosien ajan yhteisiä aluekehittämistoimia ja -hankkeita. Jatkossa MW-Kehitys Oy hoitaa edelleen Mänttä-Vilppulan kaupungin elinkeinoasioita: yritysten kehittämispalveluita sekä toimitila- ja sijoittumispalveluita. MW-Kehitys Oy:n toiminta laajentuu seudullisten kehittämishankkeiden hallinnoinnin osalta. MW-Kehitys Oy ottaa myös enemmän vastuuta matkailun- ja taidekaupunki-imagon kehittämisestä.

Lisätietoja:

Antti Korkka, toiminnanjohtaja, Ylä-Pirkanmaan seutuyhdistys ry, antti.korkka(at)ylapirkanmaa.fi 040 8346676

Ismo Korhonen, toimitusjohtaja, MW-Kehitys Oy, ismo.korhonen(at)mw-kehitys.com 040 1693276