Eilen päättynyt Alihankinta-tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen. MW-Kehityksen järjestämällä yhteisosastolla olivat edustettuina paikallisia yrityksiä sekä SASKY koulutuskuntayhtymä.

Alihankinta järjestettiin Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 21.-23.9.2021 kahden vuoden tauon jälkeen. MW-Kehityksen järjestämällä yhteisosastolla olivat mukana CSI Composite Solutions and Innovations Oy, IS-Technics Oy, Javasko Oy, Javasko Machines Oy, Mäntän Pintakäsittely Oy, Painosorvaamo Hata Oy ja Refimex Machinery Oy sekä SASKY koulutuskuntayhtymä.

Alihankinta houkutteli paikalle 917 näytteilleasettajaa 16 maasta ja 7.460 kävijää. Tapahtuma toteutettiin terveysturvallisuus edellä. Mänttä-vilppulalaiset yritykset olivat tyytyväisiä tapahtumaan, vaikka kävijämäärä olikin aikaisempiin vuosiin verrattuna huomattavasti pienempi.

Javasko Oy:n toimitusjohtaja Mats Kronholm oli positiivisesti yllättynyt messujen kävijämäärästä. ’Vaikka kävijämäärä oli normaalia pienempi, oli se silti suurempi, kun mitä odotettiin. Eteenkin keskiviikko ylitti odotukset. On ollut mukavaa pitkästä aikaa tavata ihmisiä kasvotusten.’

’Messut ovat menneet hyvin ja olemme tyytyväisiä. Keskusteluaiheita on riittänyt messujen jokaiselle päivälle.’ kertovat CSI Composite Solutions and Innovations Oy:n teknologiajohtaja Jani Korpimäki ja tuotantoinsinööri Lauri Valtonen.

’Isojen yrityksien poisjäänti on varmaan vaikuttanut Alihankintamessujen kävijämäärään. Lisäksi ihmisiä mietityttää edelleen osallistuminen tapahtumiin koronan takia.’ kommentoi IS-Technics Oy:n toimitusjohtaja Jouni Nieminen.

Alihankinta-messut (linkki aukeaa uudessa ikkunassa) on järjestetty Tampereella vuodesta 1988 lähtien. Tapahtuma esittelee kumi, muovi, metalli ja elektroniikkateollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen konsultointia ja suunnittelua. Perinteisesti messut ovat tuoneet Tampereelle yli 16.000 kävijää. Alihankinta järjestetään seuraavan kerran 27.-29.9.2022. Teemana on ”Teollisuuden vetovoima, tarpeet ja tekijät”.