Päättyneet hankkeet
Mustalahden älykäs, kestävän kehityksen teollisuusalue -hankkeen tavoitteena oli luoda Mustanlahden teollisuusalueesta nykyaikainen, tulevaisuuteen suuntaava, älykäs ja kestävän kehityksen periaatteita noudattava monimuotoinen ja laajeneva kiertotalouden ekosysteemi. Vuoden 2023 päättyneen hankkeen keskeisinä toimina oli muun muassa yhteistyössä kaupungin kanssa toteutettu alueen kaavoituksen uudistaminen vastaamaan kiertotalouden haasteita.
MW-Kehitys Oy sai hankerahoituksen ”Taidekaupungin matkailun tiedolla johdetun ekosysteemin rakentaminen”-kehittämishankkeeseen. Hankkeessa toteutettiin Taidekaupungin matkailu- ja palvelutuotteita kokoava myyntikanava siihen kuuluvine analyysityökaluineen.
Juupajoki, Mänttä-Vilppula, Ruovesi ja Virrat sekä Keuruu, Jämsä ja Orivesi ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2013 yhteisen Sydän-verkoston puitteissa. Kuntien matkailu- ja elinkeinotoimijoiden sekä yrittäjien näkökulmasta markkinointiverkosto on hyväksi todettu toimintamalli ja se jatkui myös vuosina 2021 ja 2022 Mänttä-Vilppulan kaupungin hallinnoimana.
Piiru-hanke auttoi pk-yrityksiä ja yritysten henkilöstöä sopeutumaan ja varautumaan muutoksiin jo piirun verran aikaisemmin ennen kuin yrityksissä ajaudutaan irtisanomis- tai lomautustilanteisiin. Hankkeessa luotiin uusia keinoja haasteellisissa tilanteissa olevien yritysten, yrittäjien ja yritysten henkilöstön tukemiseksi.
MW-Kehitys on toteuttanut kirjan, joka vie lukijansa kierrokselle mänttävilppulalaisiin yrityksiin niissä työskentelevien ihmisten opastuksella. Ensimmäinen Töissä Taidekaupungissa -kirja on 15 työnantajan yhteisesiintyminen paikallisen työssäkäynnin puolesta. Kirja on toteutettu yhteistyössä siinä mukana olevien yritysten kanssa.
Hankkeen tehtävänä oli selvittää ja luoda kokonaiskuvaa Keurusselän alueen satamista ja reiteistä. Hankkeessa tehtiin suunnitelmia sekä satamien että reittien kunnostamisen osalta – mitä, millä aikataululla, keiden toimesta ja millä rahoituksella niitä kunnostetaan.
Suunta-hanke kehitti kasvu- ja rakennemuutosaloilla toimivien mikro- ja pk-yritysten osaamista ja innovointivalmiuksia. Hankkeen kautta järjestettiin valmennuksia ja räätälöityjä koulutuksia yritysten tarpeiden mukaisesti.
Hankkeen tavoitteena oli edistää uusien yritysten syntymistä ja aloittavien sekä toimivien kehittymistä yleisen yritysneuvonnan ja toimijoiden yhteistyön avulla. Hanke tarjosi maksutonta yritysneuvontaa, järjesti tiedotus- ja koulutustilaisuuksia sekä edisti Pirkanmaan reuna-alueiden yrityspalvelutoimijoiden yhteistyötä.
Taidekaupunki Mänttä-Vilppulassa kudottiin elämän värejä Suomen pisimpään räsymattoon. Jokainen halukas sai jättää jälkensä 100-vuotiaan Suomen kunniaksi työstettävään mattoon.
Mänttä-Vilppulan Elävä kaupunkikeskusta -hankkeen (MEKKU) päätarkoitus oli kaupunkikeskustan elinvoiman lisääminen. Pyrkimyksenä oli saattaa alkuun viihtyisämmän keskustan luomistyö.
EDGE Pirkanmaa hankkeen avulla kehitettiin Pirkanmaan reuna-alueiden pk-yritysten liiketoimintaa ja uudistumis- ja kilpailukykyä. Hankkeen kehittämistoimenpiteet toteutettiin kysyntä- ja tarvelähtöisesti.
LIIKE-hankkeessa kehitettiin Ylä-Pirkanmaan alueen palvelualan yritysten liiketoimintaa ja toimintaympäristöä. Hanke kuului äkillisen rakennemuutosohjelman toimenpiteisiin.
Energia- ja ympäristöklusterin (ENY) kehittämishankkeen tavoitteena oli tukea Ylä-Pirkanmaan ja Keuruun alueen teknologia-alan yrityksiä uusien entistä ympäristöystävällisempien tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä. Yrityksiä tuettiin suunnittelu- ja markkinointiyhteistyössä sekä bio- ja lähienergian käytön tehostamisessa.
KUMARA-hankkeessa selvitettiin ja kehitettiin kuitusaven käyttömahdollisuuksia rakennustuotteissa, mm. betonin ja tiilien valmistuksessa, mahdollisuuksia käyttää kuitusavea polttoaineena voimalaitoksissa, mahdollisuuksia yhdistää materiaalia selluun ja muovin raaka-aineeseen komposiittimuovien valmistamiseksi sekä pyrolyysi-menetelmällä kuitusavesta saatiin tuotettua jopa öljyä.
Tässä esiselvitystyössä käytiin läpi Keuruun seudun ja Ylä-Pirkanmaan kuntien biokaasulaitoshanketta. Työssä arvioitiin myös tarpeet ja mahdollisuudet vastaanottaa laitokseen myös muita
materiaaleja, kuten teollisuuden ja maatalouden jätteitä ja sivuvirtoja.
Mänttä-Vilppulan, Juupajoen, Ruoveden, Virtain, Keuruun, Jämsän ja Oriveden kunnat ja yritykset jatkoivat markkinointiyhteistyötään vuonna 2016-2017. Hankkeessa päivitettiin yhteistä esitettä, osallistuttiin messu- ja myyntitapahtumiin ja vahvistettiin matkanjärjestäjien yhteistyötä.
Ylä-Pirkanmaan kunnat yhteistyössä Jämsän, Keuruun ja Oriveden kaupunkien kanssa aloittivat vuonna 2013 uudenlaisen matkailun markkinointiyhteistyön. Verkostohankkeessa koottiin yhteinen alueellinen esite, jossa huomioitiin erityisesti aluetta markkinoivat reitit.